Temat może stary ale odświeżę i może się komuś przyda. U mnie też nie było wskazania temperatury na komputerze. Sprawdziłem czujnik temperatury zewnętrznej, okazało się, że jeden przewód był urwany. Naprawiłem to i dalej nie było wskazania temperatury. Pomogło odłączenie i podłączenie "minusa" od akumulatora. I teraz pięknie działa. Pozdrawiam.
[O1] Podczas uruchamiania silnika 1,4 tsi coś klekocze
Zwiń
X
-
[O1] Podczas uruchamiania silnika 1,4 tsi coś klekocze
Panowie może ktoś ma takie same problemy????. Podczas odpalania samochodu zaraz po puszczeniu kluczyka z silnika dochodzi klekotanie jak by rozrusznik jeszcze nie odpuścił.W serwisie powiedzieli mi ,że tak ma być bo to jest wstępne napięcie łańcuszka rozrządu.
Jednak ten stan mnie niepokoi samochód jest z 2010 roku i przejechane 21000km.Ten stan nie zawsze się uaktywnia , powiecmy , że co drugie odpalenie.
-
-
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Odpalasz silnika, puszczasz kluczyk a rozrusznik ciągnie jeszcze przez ok 1 sek. Jest takie jakby chrobotanie. Po ok 1 sekundzie wszystko jest ok. Czy taki objaw jest tylko jak dłużej nie jeździsz albo jak jest wilgoć? Jeśli tak to prawdopodobnie bendix w rozruszniku nie odbija
Komentarz
-
-
abelo, proponuję zapoznać się z tematem http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=44276.
Komentarz
-
Komentarz